Служба безпеки ідентифікувала особу ще одного зрадника, який допомагав загарбникам встановлювати та підтримувати окупаційний режим на захоплених територіях Запорізької області. Ним виявився 47-річний уродженець Хмельницької областіДо анексії Криму він служив в одній з військових частин Сімферополя. У березні 2014 року відмовився виконати наказ українського командування про передислокацію на материкову частину України і перейшов на бік ворога.
Тепер зрадник обіймає посаду керівника т.зв. «управління федеральної служби виконання покарань рф по Запорізькій області».
Слідчі СБУ встановили, що у листопаді 2022 року зловмисник у складі окупаційних військ брав участь у захопленні адміністративних будівель та державного майна, а також проводив фільтраційні заходи стосовно місцевого населення.
Служба безпеки завершила розслідування протиправної діяльності фігуранта і направила до суду обвинувальний акт із беззаперечними доказами його вини. За порушення ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану ) та ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України йому загрожує довічне позбавлення волі.
Розслідування проводилося за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.
Обвинуваченого оголошено у розшук, оскільки він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Тривають комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.