Від січня минулого року і аж до кінця весни поточного хмельничанка масово ошукувала людей, організувавши шахрайську схему в Інтернеті. Створивши в соціальній мережі «Faсebook» власну сторінку під іменем «Катя Грабар», жінка розміщувала оголошення про продаж неіснуючих товарів, одягу, взуття, кухонного начиння та побутової хімії. За розрекламовані товари брала в покупців предоплату, або ж повну зазначену вартість. Однак покупок ті так і не отримували.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили 120 епізодів шахрайства, зазначили прізвища потерпілих по кожному із них й докладно описали кожен із випадків. Як правило, люди легко розлучалися із сумами від 300 до 1000 гривень, перераховуючи їх на картковий рахунок незнайомої віртуальної продавчині.

Хмельницький міськрайонний суд взяв до уваги те, що 18 вересня 2023 року прокурор уклав угоду про визнання винуватості із обвинуваченою за участі її захисника та за письмових дозволів потерпілих. Хмельничанка повністю визнала свою винуватість, активно сприяла розкриттю зазначених кримінальних правопорушень та щиро розкаюється у вчиненому. Окрім того раніше вона не була судимою, частково відшкодувала заподіяну шкоду, має на утриманні малолітню дитину-інваліда, що пом’якшило їй покарання.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років, водночас звільнив від відбування покарання з випробовуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.

На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення.