37-річний житель Миколаївщини “гастролював” різними областями та підселявся до самотніх жінок похилого віку. Під приводом оренди житла зловмисник входив у довіру потерпілих, обкрадав їх, після чого зникав. Про грабіжника-квартиранта розповіли у поліції Хмельницької області.

Правоохоронці повідомили, що однією із жертв злодія стала 76-річна кам’янчанка. У червні цього року він орендував кімнату в будинку жінки. Всього через декілька днів проживання з потерпілою зловмисник обікрав її та втік.
“Поки жінка спала, злодій поцупив з будинку гроші та ювелірні прикраси, завдавши збитків на суму майже 105000 гривень. Після скоєного, зловмисник поїхав у Чернівецьку область, де за такою ж схемою обікрав ще одну потерпілу”, – додали у поліції.
Місцеві правоохоронці затримали крадія та направили до суду обвинувальний акт. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.
Як з’ясувалось, злодій-“гастролер” неодноразово відбував покарання за вчинення майнових злочинів.
Слідчі Кам’янець-Подільського райуправління поліції також оголосили зловмиснику підозру за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
Цього разу йому загрожує до 12 років позбавлення волі.