Суд наклав арешт із забороною продажу єдиного майнового комплексу Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Аукціон з продажу заводу скасовано. Про це стало відомо з сайту “Прозорро.Продажі”.

Згідно з постановою Печерського райсуду міста Києва, арешт на майно заводу накладено в рамках проведення розслідування зловживань під час змогли вивести понад 170 мільйонів гривень за непоставлені продукти харчування. В організації схеми слідчі ДБР підозрюють посадовця ЗСУ Олександра Козловського.
Серед фігурантів є фірма “Еко-Трейд-Юкрейн”, директором якої є Тетяна Бубенок.
За інформацією слідчих, Тетяна Бубенок супроводжує діяльність ТОВ “Тандем Трейдінг”, зокрема, у фінансових документах вказується її мобільних телефон.
Саме ТОВ “Тандем трейдінг” перемогло в аукціоні з продажу протезного заводу та запропонувало за підприємство 32 мільйони 100 гривень.
Слідчі зазначають, що ТОВ “Тандем трейдінг” отримало гроші від фігурантів розслідування - фірм та підприємців.
Слідчі відслідкували рух коштів переможця аукціону.

Скріншот з постанови суду.

Правоохоронці підозрюють, що підприємство було придбано в інтересах начальника управління продовольчого забезпечення МО Олександра Козловського, якого підозрюють у зловживаннях та заволодінні 74,5 мільйонів гривень.
Тож в інтересах слідства прокурор попросив суд накласти арешт на майно заводу. Суд клопотання задовольнив.
Нагадаємо, це перше протезне підприємство, яке Фонд державного майна України виставив на приватизацію. Раніше у Фонді розтлумачили, чому продаж такого підприємства не варто сприймати як «зраду». За умовами торгів, приватний інвестор, який придбає цей майновий комплекс, продовжить виробництво протезів і має докласти зусиль, щоб збільшилися обсяги виробництва та реалізації товарів.
Разом з тим, до керівництва Фонду державного майна України та Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях звернувся міський голова Хмельницького Олександр Симчишин з проханням розглянути можливість передати Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство в комунальну власність.
За даними Фонду держмайна, на підприємстві працює 47 осіб. Основним видом діяльності є виготовлення стоматологічних інструментів і матеріалів. За останні три роки підприємство продало виготовленої продукції на суму 81 мільйон гривень, зокрема, протезно-ортопедичні вироби, ортопедичне взуття, а також ремонт допоміжних засобів реабілітації.
На підприємстві немає простроченої кредиторської заборгованості, але є поточна заборгованість за товари на суму 4,1 мільйона гривень. При цьому дебіторська заборгованість, тобто гроші, які винні підприємству, вища - понад сім мільйонів гривень.
Підприємство має у власності будівлю з надбудовою стаціонару первинного, складного протезування та реабілітації площею понад 2500 квадратних метрів, а також господарську будівлю із реабілітаційним відділенням стаціонару. Крім того, у власності підприємства є шість автівок.