На Хмельниччині двоє молодих чоловіків, що мали непогашені судимості за тяжкі злочини, жорстоко вбили літнього чоловіка, аби заволодіти коштами, які той отримав за надання в оренду земельного паю.

Жахлива подія сталася у жовтні 2020 року. Двоє молодих чоловіків, що розпивали алкоголь на автобусній зупинці одного з сіл Волочиського району, Хмельницької області, змовилися відібрати в знайомого літнього чоловіка кошти, які той саме отримав за здачу в оренду земельного паю. Тож пішли до нього до дому і продовжували розпивати спиртне вже разом із ним. У якийсь момент після пиятики стали жорстоко збивати нещасного руками, ногами та дерев’яним табуретом. Від тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості, зокрема, у результаті масивної кровотечі, що виникла внаслідок розривів тканини печінки та множинних переломів ребер, потерпілий невдовзі помер на місці.
Після скоєного убивці забрали в жертви 269 гривень, резинові чоботи, ТВ-тюнер, упаковку прального порошку, приправу, по пачці кави та кавового напою, старі туфлі та п’ять вудочок для зимової риболовлі. Вся завдана матеріальна шкода - 886 гривень.
Жахливу картину з убитим чоловіком вранці наступного дня застала його дружина, що повернулася з міста, де відвідувала доньку. Вона підтвердила, що її чоловік і справді за день перед цим отримав 10 тисяч гривень за пай.
При обранні обвинуваченим виду та міри покарання суд врахував те, що обидвоє неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності, у тому числі один з них раніше вже спричинив смерть потерпілому. В обох судимості були не зняті та не погашені. Характеризуються вони посередньо. Обставин, які пом’якшують покарання, суд не встановив.
Вину у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушень чоловіки не визнали.
Суд ухвалив визнати обвинувачених винними та призначив обом ідентичне покарання: за п.п.6, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) – у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна, крім житла; за ч.4 ст.187 КК України(розбій, вчинений організованою групою чи в умовах воєнного стану) - у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна, крім житла. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно визначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна, крім житла.
До набрання вироком законної сили міру запобіжного заходу відносно обвинувачених суд залишив попередню – тримання під вартою. В строк відбуття покарання зарахують період тримання чоловіків під вартою(тобто з наступного дня після убивства). Окрім того з кожного на користь держави стягнуто по 30 871 гривні.

На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня його проголошення.