Уродженець Тбілісі, зареєстрований за місцем проживання в Луганську, який фактично проживав у Києві, обікрав разом із спільниками ряд квартир у Хмельницькому на початку 2022 року.

Також раніше чоловік був судимий районними судами Києва за грабіж та крадіжки, повідомили у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду.

За що судили:

  • Посеред білого дня в середині лютого 2022 року, змовившись із особами, діяння яких виділено в окремі провадження, чоловік проник в квартиру на третьому поверсі одного із будинків по вулиці Інститутській у Хмельницькому. Двері квартири злодії відкрили, пошкодивши серцевину замка. З оселі винесли 300 доларів, а також золоті вироби: ланцюжок, перстень та дві обручки. Всього завдали господарю шкоди на 17854 гривень. Викраденим розпорядилися на власний розсуд.
  • Цього ж дня чоловіки, переконавшись, що за ними ніхто не слідкує,  обікрали й квартиру поверхом вище. Там вони викрали золоті підвіску та сережки, а ще – бездротовий маніпулятор та зарядний пристрій до ноутбука. Всього завдали господині квартири шкоди на 5177 гривень.
  • Наступного дня злодії вийшли на «роботу» із самого ранку та вже промишляли на вулиці Соборній, де обікрали квартиру на другому поверсі. Забрали 15 тисяч гривень, чоловічі  та жіночі парфуми, наручний годинник та наплічний рюкзак, спричинивши таким чином 35631 гривень майнової шкоди власникам речей.
  • Пізно ввечері наступного за цим дня злодії «господарювали» вже на Прибузькій, де обікрали квартиру на дев’ятому поверсі. Викрали 15 тисяч гривень та 270 євро, окрім того, паспорт громадянина, картку платника податків, золоті вироби. Всього завдали власникам 24293 гривень шкоди.
  • Ще з однієї квартири на Прибузькій злочинці винесли ряд технічного начиння для будівельних та сантехнічних робіт та золоті вироби, всього на суму 27493 гривні. Із квартири на Європейській викрали срібних виробів на 1260 гривень, із квартири на Кам’янецькій – газовий балончик, рюкзак та навушники на 1061 гривню, а в квартирі будинку на вулиці Проскурівського Підпілля викрали сім радянських нагородних медалей на загальну суму 1405 гривень.
  • Зловмисникам винесли із квартири будинку по вулиці Вайсера 2450 євро та чимало золотих виробів на загальну суму 110925 гривень.
  • Також громадянин Грузії обвинувачується у тому, що у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, він підробив посвідку на постійне проживання на території України.
  • 26 грудня 2023 року між прокурором Окружної прокуратури міста Хмельницького обвинуваченим  у присутності захисника була укладена угода про визнання винуватості, за якої чоловік беззастережно та в повному обсязі визнав свою вину за всіма обвинуваченнями. Хмельницький міськрайонний суд цю угоду затвердив. Обставин, які пом’якшують та обтяжують  йому покарання суд не встановив.

Призначене покарання:

Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, обвинуваченому остаточно визначено  покарання у виді позбавлення волі на чотири роки. Із нього стягнуто на користь держави 18 293 гривень за проведення експертиз. До вступу вироку в законну силу, запобіжний захід чоловікові суд залишив попередній – тримання під вартою.