Жінка знайшла в соцмережах пропозицію заробітку онлайн. Вона виконала умови «роботодавця» та залишилась з «мінусом» на карті.

Трапляється, що робота онлайн не приносить дохід, а навпаки – люди втрачають свої кошти. Часто причиною цього є шахраї. На одного з таких натрапила жителька Кам’янця – Подільського.
Так, 57-річна кам’янчанка знайшла в соціальних мережах пропозицію додаткового заробітку онлайн. Жінка написала в чат, що її зацікавила робота. «Роботодавець» їй відповів та роз’яснив умови праці: заявниця мала завантажувати додатки інтернет-банкінгу та повідомляти йому доступ до них. Шахрай пояснював, що тепер ці акаунти будуть робочими, адже за допомогою них жінка зароблятиме.
Потерпіла погодилась й надіслала зловмиснику пароль від першого додатку. Той одразу оформив на жінку дев’ять мікро-позик загальною сумою майже 25 тисяч гривень, після чого обірвав зв'язок, – розповіли в поліції.
Наразі правоохоронці встановлюють обставини події.
Поліцейські наголошують: будьте обережні зі своїми персональними даними. Не повідомляйте нікому банківську інформацію, яку сторонні особи можуть використати у своїх цілях. Будьте обачними, бережіть свої кошти.