На Дунаєвеччині Хмельницької області поліцейські з’ясовують обставини онлайн-шахрайства, внаслідок якого 36-річна жителька Маківської тергромади втратила понад 30 тисяч гривень.

Потерпіла звернулась до поліції за фактом шахрайських дій. Жінка пояснила, що на одному із сайтів розмістила оголошення про продаж взуття. Їй одразу написав у месенджері потенційний покупець та повідомив, що готовий придбати черевики й навіть перерахує усі кошти за них.

«Далі співрозмовник надіслав потерплій невідоме посилання й пояснив, що це нібито для оформлення «безпечної покупки». Жінка перейшла за адресою, у якій вказала свої банківські дані. Одразу після цього з її рахунку зникло понад 30 тисяч гривень», — повідомляє Кам’янець-Подільське районне управління поліції.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події й вкотре наголошують: не переходьте за невідомими посиланнями, а тим паче не вказуйте свої персональні дані. Використовуючи їх, зловмисники можуть отримати доступ до рахунків та спустошити їх. Будьте обачними, бережіть себе та свої кошти.