Шахрайка здавала неіснуюче житло
Мешканка Красилова розміщувала фейкові онлайн-оголошення про оренду житла у західних регіонах України. Отримавши завдаток, правопорушниця припиняла виходити на зв’язок.

Зловмисницею виявилась 32-річна жінка, яка і раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за подібні шахрайства.
Поліцейські встановили, що підозрювана на популярному інтернет-майданчику безкоштовних оголошень за вигідною ціною пропонувала в оренду житло у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Головною умовою була передплата. Та як тільки шахрайка отримувала кошти, зв’язок із нею зникав, як і її оголошення.
Порушниця ошукала щонайменше 13 громадян, які переказали їй від 1000 до 4500 гривень завдатку.
Слідчі відділення поліції №4 (м. Красилів) оголосили жінці підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає альтернативні види покарання, найсуворіше з яких – позбавлення волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

У Хмельницькому спіймали серійного розбійника
Обидва розбійні напади підозрюваний вчинив у вечірній час в обласному центрі.
Так, 21 березня зловмисник зайшов до кав’ярні по вулиці Козацька. Приховуючи обличчя за допомогою одягу, дістав ніж і, погрожуючи ним, почав вимагати у працівниці закладу гроші. Злякавшись, 22-річна дівчина дістала все, що було в касі, і віддала нападнику, який після цього покинув приміщення.
Другий напад чоловік вчинив через два дні. Цього разу він зайшов до одного з кондитерських магазинів міста з медичною маскою на обличчі. Коли ж зловмисник дістав ніж, 49-річна продавчиня не піддалася погрозам, натомість повідомила, що натисла тривожну кнопку охорони. Нападник утік.
“Опрацювавши відео з камер спостереження та провівши ряд оперативно-розшукових заходів, уже наступного дня працівники кримінальної поліції встановили місце знаходження розбійника. Ним виявився 35-річний місцевий житель. Одяг та ніж, які зловмисник заховав після скоєння злочинів, вилучили. Самого ж нападника затримали”, – повідомили правоохоронці.

Не впорався з керуванням і врізався у стовп
Учора на вулиці Старокостянтинівське шосе патрульні виявили автомобіль Tesla, водій якого порушив правила дорожнього руху.
Кермувальник вимогу поліцейських про зупинку транспортного засобу не виконав та продовжив рух. Після чого водій не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на дорожній знак та світлофорний об’єкт.
Під час спілкування із кермувальником ми виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Інспектори запропонували чоловіку пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці події за допомогою приладу Драгер. Результат — 1.47 проміле, що у понад 7 разів перевищує допустиму норму.

Хотів відкупитися за кермування у стані наркотичного сп’яніння
Подія відбулась у місті Славута на початку лютого цього року.
Поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль «Renault Laguna». 28-річний водій мав явні ознаки наркотичного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності, він запропонував поліцейським «вирішити справу на місці» за винагороду. Порушник наполягав на своєму попри попередження про кримінальну відповідальність. Врешті, він поклав кошти у салоні службового автомобіля.
Дії чоловіка правоохоронці зафіксували на нагрудні відеореєстратори. Пропозицію неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група.
Наразі слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури вже завершили розслідування за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Обвинувальний акт скеровано до суду.

Шахрай виманив у пенсіонерки чималу суму
Як повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі, в жовтні минулого року 84-річна жінка отримала дзвінок від невідомого, який представився лікарем та запевнив пенсіонерку, що її невістка потрапила у ДТП та потребує термінової операції, яка коштує 20 тисяч 200 доларів США.
Налякана жінка передала вказану суму чоловіку, який прийшов до неї додому, і лише після цього зателефонувала родичці. Дізнавшись, що її обманули, звернулася до поліції.
У прокуратурі додали, що крім випадків шахрайства на Хмельниччині та у столиці, кримінальне провадження щодо підозрюваного відкрите також на Вінниччині.
За шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, 21-річний киянин може сісти за ґрати на строк від 5 до 12 років. Також у нього можуть конфіскувати майно.

За один вечір два грабежа
На Шепетівщині перед судом постануть троє розбійників, які вчинили ряд нападів на громадян. Нагадаємо, події сталися у січні цього року в м. Нетішин.
Зловмисники у вечірній час, попередньо змовившись, напали на перехожого посеред вулиці. Вони побили потерпілого та заволоділи його особистими речами. Чоловік від отриманих травм знепритомнів.
Після скоєного, залишивши свою жертву напризволяще, нападники втекли. І буквально за кілька хвилин пограбували ще одного місцевого жителя. Йому завдали декілька ударів в обличчя і відібрали смартфон, гроші, документи та банківські картки. Пізніше зловмисники ще й розрахувались викраденою карткою в магазині.
Отямившись, потерпілі одразу ж звернулись до поліції. Оперативники, поліцейські офіцери громади та слідчі Шепетівського райуправління поліції одразу почали відпрацьовувати всю наявну інформацію і швидко з’ясували, що до вчинення злочинів можуть бути причетні троє місцевих молодиків віком 19, 24 та 25 років. Невдовзі їх затримали.