Працівниця пошти привласнила гроші

Жителі одного із сіл Хмельницького району на пошті сплачували комунальні послуги, але згодом виявили, що у них є заборгованості.

Як з’ясувалось, 48-річна працівниця поштового відділення привласнювала гроші місцевих жителів, призначені для оплати комунальних послуг. Аби приховати протиправні дії, правопорушниця не передавала повідомлення «боржникам», які надходили на пошту. І лише після того, як поштове відділення закрили, люди дізналися про реальний стан своїх рахунків. Серед потерпілих — близько 40 місцевих жителів. Загалом, користуючись своїм службовим становищем, жінка привласнила близько 55 тисяч гривень. За публічного обвинувачення Хмельницької окружної прокуратури судом визнано винною начальницю відділу поштового зв’язку одного із сіл Хмельницького району у привласненні чужого майна і засуджено до 5 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на 3 роки. 

Стягнуто майже 600 тис грн до бюджету

За позовом Волочиської окружної прокуратури з місцевого підприємства стягнуто до бюджету Теофіпольської селищної ради кошти за користування землею. Ділянка площею майже 8 га розташована на території смт Теофіполь.  Підставою для звернення прокурора до суду, стало використання суб’єктом господарювання земельної ділянки без належного оформлення права  користування та без сплати орендної плати за землю протягом двох років. Наразі рішення суду виконано - кошти стягнуто до місцевого бюджету.

 Судитимуть директора лісгоспу

Встановлено, що директор лісгоспу надав усну вказівку підпорядкованим йому працівникам щодо внесення неправдивих відомостей до дозвільних документів на порубку лісу.  Достовірно знаючи, що документи підроблені, директор направив їх до Хмельницького лісового управління лісового та мисливського господарства для отримання лісорубного квитка.  Отримавши дозвіл та з метою подальшого збуту деревини, було зрубано 86 дубів та 49 дерев породи черешня.  Розмір спричиненої навколишньому природньому середовищу шкоди перевищує 2 млн грн.  Досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.