До Кам’янець-Подільського райуправління поліції звернулась 66-річна місцева жителька, яка розповіла, що її ошукали шахраї. Жінці зателефонував незнайомець, який представився працівником мобільного оператора.

Під час розмови пенсіонерка дізналася, що її сім-карта нібито під загрозою блокування, тож шахрай порадив терміново захистити її. Для цього необхідно було відповісти ще на один телефонний дзвінок та при цьому підтвердити операцію, натиснувши певну комбінацію цифр. Схвильована жінка виконала умови афериста, і таким чином надала доступ до свого банківського рахунку. Одразу ж з її картки зникло 17 тисяч гривень.


Хмельничанці надйшло повідомлення про те, що їй доставлено посилку. Але щоб забрати її, необхідно перейти за посиланням та уточнити дані. Саме так і зробила 40-річна жителька обласного центру. Після того, як жінка вказала особисту інформацію на невідомому сайті, шахраї заволоділи усіма коштами з карткового рахунку потерпілої, а це немало небагато 77 тисяч гривень, повідомили у поліції.