У зловмисників вилучили 5 сіток загальною довжиною 774 метри, гумового човна, а також близько 600 рибин, серед яких і червнокнижні.

Подія сталась  14 квітня близько 22.00 години на території Новоушицької тергромади. Під час патрулювання акваторії річки Дністер та прилеглих територій водні поліцейські спільно з місцевим шерифом та представниками Чернівецького рибоохоронного патруля виявили двох браконьєрів — місцевих жителів 24 та 37 років. Зловмисники в період нерестуловили рибу в промислових масштабах. Їх виявили якраз тоді, коли вони припливли до берега зі здобиччю. У них вилучили п’ять сіток, гумового човна, а також близько 600 рибин (серед яких і червонокнижний вирезуб) та 55 раків.

Нагадаємо, штрафи за незаконний вилов риби значно зросли, тож сума завданих навколишньому середовищу збитків склала понад мільйон гривень .

За даним фактом поліцейські Кам’янець-Подільського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України та наразі встановлюють всі обставини події.