Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТДВ «Дунаєвецький маслозавод» та ДП «Аромат» в особі філії «Лактіс» загалом на 22,112 тисячі гривень за антиконкурентні узгоджені дії на ринку заготівлі молока.

Відділення встановило, що в населених пунктах Дунаєвецького району заготівельники молока торік одночасно знизили закупівельні ціни. Так діяли ТДВ «Дунаєвецький маслозавод» та філії «Лактіс».
При збільшенні статей витрат (енергоносії, заробітна плата тощо) молокопереробні підприємства не вживали достатніх заходів для мінімізації та оптимізації витрат, а використовували механізм антиконкурентних узгоджених дій, оскільки завдяки погодженій поведінці могли визначати умови обороту товару на ринку молока незбираного для промислової переробки, що закуповували у населення.
«Значна сукупна частка ТДВ «Дунаєвецький маслозавод» та філії «Лактіс» ДП «Аромат» на ринку заготівлі молока в межах населених пунктів Дунаєвецького району свідчить про можливість зазначених суб’єктів господарювання диктувати умови закупівлі молока та отримувати однобічну користь при закупівлі молока за рахунок ущемлення інтересів здавачів молока», — прокоментував голова відділення Віталій Олуйко.