Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Рибія А. М. (с. Новоселиця, Полонський р-н.) та ФОП Забідовську Т. О. (м. Полонне) загалом на 35 тисяч гривень за антиконкурентні узгоджені дії.

Розглянувши лист управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, відділення встановило, що вказані підприємці узгодили дії під час підготовки та проведення Славутським обласним спеціалізованим ліцеєм-інтернатом поглибленої підготовки учнів у галузі науки щодо закупівлі риби, рибного філе та іншого м’яса риби мороженої.
ФОП Забідовська Т. О. та  ФОП Рибій А. М., які виступали конкурентами в торгах, подавали свої тендерні пропозиції з одного авторизованого електронного майданчика, з  комп’ютерного обладнання, яке знаходиться за однією адресою та завантажували їх з використанням IP-адреси конкурента.
Надання тендерних пропозицій учасниками до електронної системи закупівель, відбулося одночасно в один день (кінцевий строк подання тендерних пропозицій) та майже в один час із різницею 23 хвилини.
Окрім того, відділенням встановлено схожість в оформленні документів між цими суб’єктами господарювання при підготовці документів, незважаючи на те, що  оформлення багатьох документів здійснювалось у довільній формі, яка непередбачена документацією  конкурсних торгів замовника.
Відповідно до чинного законодавства ФОП  Т. О. Забідовська та  ФОП  А. М. Рибій, не братимуть участь у державних закупівлях протягом 3 років.