У період з 1 по 31 січня державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 73 рибоохоронних рейди та викрито 96 порушень природоохоронного законодавства, з яких 20 - грубі. Також складено 37 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 17 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено 22 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За цей період на порушників накладено штрафів на суму 3 400 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 16 728 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 129 заборонених знарядь лову, з них 82 одиниці - за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений», -  повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.
Крім цього, 11 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.
Наприклад, 5 січня рибопатруль виявив грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на Південному Бузі у Летичеві. Чоловік сіткою виловив 30  окунів, чим завдав збитків у розмірі 510 грн. На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено.
Також прикладом незаконного збуту водних біоресурсів є випадок 28 січня – у Хмельницькому на центральному ринку особа продавала 10 кг плотви без відповідних документів. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 88-1 КУпАП.
В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.
Довідкова інформація:
Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр окуня – 17 грн.