“Подільські вісті” писали про трагедію, яка сталася 22 травня на Кам’янеччині під час проведення фестивалю повітряних куль. Нагадаємо, тоді зазнав аварії один із теплових аеростатів, на борту якого перебували пілот та п’ятеро пасажирів – двоє чоловіків із Хмельницького, подружжя з Прилук та мешканець Кам’янець-Подільського району. Внаслідок аварії загинув 53-річний житель Прилук, а його дружина та інші пасажири, а також 28-річний пілот, який є мешканцем Києва, були госпіталізовані до Кам’янець-Подільської міської лікарні.

Як розповів завідувач травматологічного відділення цього медичного закладу Сергій Пастухов, усі потерпілі отримали травми різного ступеня важкості. Один із травмованих, який був у найтяжчому стані – мав переломи стегна, гомілки, ребер тощо, – два дні перебував у реанімаційному відділенні. Наразі він, перенісши кілька операцій, лікується в травматології. За інформацією Сергія Ігоровича, до кінця цього тижня Костянтин, так звати екстремала, може бути виписаний із лікарні.
Ще одному пасажиру Роману рятували травмовану кисть руки в столичному інституті імені Шалімова, але все ж довелося ампутувати три пальці і частину долоні. У його товариша Віктора зламаний хребет, у який вживили імплантант вартістю 30 тисяч гривень (вартість оплатили батьки пілота). Наразі чоловік вчиться самостійно ходити.
Щодо падіння кулі в поліції відкрили кримінальне провадження за статею порушення правил повітряних польотів. За попередньою версією, у трагедії винна погода. Стосовно пілота, сина організатора фестивалю і президента Федерації повітроплавства України Ігоря Гардашника, то санкція цієї статті передбачає максимальний термін – 12 років позбавлення волі.