На Славутчині жінка називала односельця збоченцем, переконуючи сусідів, що він перебував за ґратами за розбещення дітей, мовляв, втік із Закарпаття і тут переховується. Чоловік звернувся за допомогою до Славутського бюро правової допомоги, адже поширювана інформація не лише була неправдивою, а й ображала честь і гідність чоловіка. Перед цим він звертався до поліції, однак правоохоронці, не побачивши в діях пліткарки кримінального правопорушення чи адміністративного проступку, порадили йти до суду.

Юристка Ірина Панасюк, якій у місцевому центрі доручили займатися цією справою, склала позовну заяву про визнання розповсюджуваної сусідкою інформації неправдивою та такою, що порушує право чоловіка на повагу до його честі й гідності, а також про стягнення з жінки компенсації за моральну шкоду. А також довела у суді, що її клієнт має хороші взаємини з сусідами й ніколи не притягувався до кримінальної відповідальності. Жодних скарг на нього від мешканців села, інформують у сільській раді, ніколи не надходило, він виховує двох дітей, для яких хоче бути прикладом, доброзичливо ставиться до дітей сусідських. У сільраді чоловіка характеризують вимогливим до себе, добросовісним та небайдужим до чужого горя. Лише з позитивного боку характеризували клієнта бюро й свідки, наголошуючи на приязних добросусідських взаєминах з позивачем, його хорошому ставленні до їхніх дітей та онуків, запевняючи, що відповідачка поширювала про чоловіка не підтверджену жодними фактами інформацію.
Відсутність судимості в позивача засвідчила довідка МВС України.
Суд дослухався до аргументів юристки та вирішив визнати неправдивою і такою, що порушує право чоловіка на повагу до його честі та гідності, інформацію, розповсюджену сусідкою. До того ж постановив стягнути з жінки 3000 гривень моральної шкоди.