Працівники правоохоронних органів спільно зі слідчими та працівниками прокуратури знайшли та задокументували факт незаконного заволодіння ґрунтовим шаром земель водного фонду, повідомляє пресслужба Національної Поліції у Хмельницькій області. 

Як з’ясувалося, у період з 2016 по 2020 роки, за допомогою власної техніки підприємець незаконно створив дві штучні водойми та водопровідні споруди на кількох невеликих річках та у їх басейнах на території Волочищини. Чоловік зняв та переніс ґрунтовий покрив земельних ділянок, об’ємом 63 900 метрів кубічних, що належать до комунальної власності.

Підприємець вирощував рибу у новостворених ставках площами 2,0331 га та 4,3516 га, не маючи жодних правовстановлюючих документів.

 Наразі на техніку, за допомогою якої велися земляні роботи, суд наклав  арешт. Підприємцю оголошено про підозру, а кримінальне провадження направлене на розгляд суду.

У діях чоловіка є склад злочину, передбаченого ч.1 та 2 статті 239-2 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах, вчинене повторно». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.