Командира роти батальйону Управління патрульної поліції в Хмельницькій області, Департаменту патрульної поліції Нацполіції України було викрито за вимагання хабарю та затримано під час його безпосередньої передачі поліцейському, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Працівник правоохоронних органів вимагав 10 тисяч гривень у хмельничанина, пояснюючи що отримавши цю суму поліцейський посприяє вдалому проходженні іспитів для відновлення прав на керування машиною та отримання посвідчення водія.

Поліцейський зазначив, що за ту суму він зуміє вплинути на працівників Регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області у прийнятті такого рішення.

Як тільки працівник правоохоронних органів отримав хабаря у вигляді 250 доларів США, правопорушника було затримано за неправомірні дії.

Наразі ведуться слідчі дії спрямовані на збір та фіксацію доказів, а також вирішується питання щодо повідомлення про підозру за одержання неправомірної вигоди для себе, вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з її вимаганням.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області та Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.