Що б ви робили, якби, не приведи Боже, пролунало у телефонній слухавці: «Ваш син потрапив у страшну аварію й терміново потребує дороговартісної операції. Я – лікар…» Паніка, розпач затьмарює у цей період розум і материнський інстинкт управляє всім.

Дообідньої пори 84-річній жительці Старокостянтинова невідомий голос описав критичну ситуацію. Прагнучи врятувати сина, жінка передала 50 тисяч гривень невстановленій особі, інформують у секторі комунікації ГУ Нацполіції в області. А згодом виявилось, що з її сином усе гаразд. Попри заклики поліції не реагувати на шахраїв, яких розвелося як грибів після дощу, подоляни продовжують потрапляти на їхні все винахідливіші гачки. Того ж дня 24-річній жительці села Кам’янка Кам’янець-Подільського району невідомий додзвонювач представився працівником служби безпеки банку – розблоковував картку. Вивідавши реквізити, зняв з рахунку 11 тисяч гривень.
За обома фактами шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і вкотре просять подолян бути обережними.