На Хмельниччині викрито голову територіальної громади, який сподівався отримати 3 тисячі доларів США неправомірної вигоди за виділення землі.

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито голову територіальної громади району.  За даними слідства, посадовець вимагав 3 тисячі доларів США за передачу у приватну власність 6 га землі для ведення особистого селянського господарства.

 Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, після одержання цієї суми посадовця затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, на даний час тривають слідчі дії, спрямовані на збір та належну фіксацію доказів, та вирішується питання щодо повідомлення затриманому керівнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням) та обрання йому запобіжного заходу.

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Шепетівського районного управління Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області. Як зазначають у відомстві протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області відповідного Департаменту Нацполіції України.

 Втім у прокуратурі наголошують, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.