У Хмельницькому Служба безпеки України викрила та блокувала схему незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Організував незаконний бізнес 45-річний місцевий мешканець. Разом зі спільниками він виготовляв фальшиві документи, що посвідчують іноземне громадянство. Також зловмисник організовував безперешкодний перетин державного кордону для осіб, які планували потрапити до країн ЄС. Вартість «послуги» з переміщення через державний кордон становила $5 тис. з людини.

Правоохоронці затримали організатора відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, в обласному центрі. Усе це - під час одержання ним другої частини коштів у сумі 61 тис. грн - за виготовлення документів зразка Литовської Республіки, а саме: закордонного паспорта, внутрішнього паспорта, а також посвідчення водія. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3ст. 332 затриманому оголошено про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення винних до відповідальності. Викриття незаконної діяльності проводилось співробітниками СБУ, спільно зі слідчими Нацполіції в Хмельницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.