Сьогодні зранку поліцейський офіцер Смотрицької громади Дмитро Ільїн розшукав дев’ятимісячну дівчинку.

Як повідомили у підрозділі комунікації Головного управління національної поліції у Хмельницькій області, 23 жовтня у поліцію Львова надійшло повідомлення від 34-річної львів’янки про зникнення її дев’ятимісячної доньки. За попередньою оцінкою правоохоронці встановили, що дитину викрали, а до скоєння цього злочину може бути причетний колишній співмешканець матері зниклої дитини – 31-річний житель Тернопільщини.   

До розшуку маляти залучили оперативників кримінальної поліції, співробітників ювенальної превенції та інших підрозділів поліції Львівщини, в роботу включились правоохоронці Хмельницької та Тернопільської областей. Реалізовуючи комплекс розшукових заходів - поліцейські дослідили коло спілкування зловмисника, вивчали записи камер відеоспостереження, проводили опитування усіх, хто міг допомогти знайти дитину. 

За фактом події слідчі Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального колексу України. Санкція вказаної статті передбачає покарання - обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років. 

На щастя, 25 жовтня зранку, поліцейський офіцер громади Дмитро Ільїн встановив місце де знаходилась  дитина та розшукуваний чоловік, якого вважають причетним до її викрадення - у селі Смотрич Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. До населеного пункту негайно прибули поліцейські Львівщини та інші правоохоронці задіяні у розшуку. Зловмисника затримали, дівчинка неушкоджена, зараз її обстежують медики, вирішується питання про поміщення дитини у спеціалізований медичний заклад.

За твердженням поліцейських суд невдовзі обере запобіжний захід чоловіку, причетному до викрадення дитини, а на даний час вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину.