Нещодавно слідчими Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області під час досудового розслідування кримінального провадження припинено діяльність організованої групи, учасники якої, облаштувавши «підпільний цех», незаконно виготовляли в ньому алкогольні напої.

Як з’ясувалося, троє осіб здійснювали масове незаконне виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв шляхом змішування спирту, води та додавання відповідних харчових добавок: ароматизаторів, поліпшувачів смаку. Правопорушники в подальшому свій фальсифікат (під виглядом відомих іноземних торгових марок!) реалізовували покупцям через торгівельну мережу Хмельницької області.
Отож за результатами проведення 11санкціонованих обшуків вилучено більше однієї тонни сировини (спирту), а також понад 2,5 тонни фальсифікату (горілка, коньяк, віскі, ром, джин, бренді, текіла та інші), який був розлитий у скляну тару, яку упаковували в картонні коробки, пластикові ПЕТ-пляшки ємністю від 0,5 до 10 літрів. Крім того, з незаконного обігу було вилучено підроблені марки акцизного податку та обладнання, що забезпечувало виробництво вказаних алкогольних напоїв.