Директору комунального підприємства на Хмельниччині повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Підрядник робіт з технічного переоснащення каналізаційної помпової станції завищив ціну на обладнання у два рази та запросив понад 7 мільйонів гривень, після чого передав службовцю на підпис фальсифіковані документи.
Керівник комунального підприємства не перевірив достовірність даних та підписав акти виконаних робіт, що спричинило зайве перерахування коштів територіальної громади міста Хмельницького на суму 2,6 мільйона гривень.
Директору комунального підприємства загрожує від 2 до 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 4250 до 12750 гривень або без такого.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Хмельницьким районним управлінням Головного управління Національної поліції в області за оперативного супроводу управління СБУ у Хмельницькій області.