Лісівники подякували поліцейським офіцерам громади Шепетівського РУП Олегу Ткачуку та Михайлу Гончаруку за ініціативу та наполегливість у боротьбі з браконьєрством, повідомляє пресслужба Хмельницької поліції.

27 січня було виявлено браконьєрів на території природо заповідного фонду. Працівники поліції та лісової охорони державного підприємства «Ізяславський лісгосп» затримали правопорушників, які їхали з Острога на полювання. Працівники поліції вилучили у браконьєрів карабін з приладом нічного бачення, автомобіль, на якому вони приїхали на полювання, та склали адміністративні протоколи за керування не зареєстрованим в установленому порядку транспортним засобом, невиконання вимог про зупинку і порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів.
Слідчі Шепетівського РУП за даним фактом розпочали кримінальне провадження за незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду за попередньою змовою групою осіб. Санкція даної статті передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.