П’ятеро осіб систематично займалися розповсюдженням наркотиків методом закладок, повідомляє пресслужба Хмельницької поліції.

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області ДБН НПУ спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури викрили групу осіб, яка займалась розповсюдженням наркотиків методом закладок.

До складу злочинного угрупування входило п’ятеро осіб. Двоє із них затримані, скоро їм буде оголошено про підозру та обрано запобіжний захід. Інші троє осіб можуть бути затримані після проведення експертизи та ряду слідчих дій. Злочинцям загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як з’ясувалося, злочинці замовляли оптові партії синтетичних психотропних речовин через інтернет, а марихуану вирощували самостійно. Після чого фасували наркотики та розповсюджували їх методом закладок.

Середня зарплата осіб угрупування на місяць складала близько 100 тисяч гривень.

Сьогодні, 23 лютого, у злочинців було проведено 6 санкціонованих обшуків, в ході яких вилучено понад 100 згортків з різними наркотиками, фасувальний матеріал (пакетики, ізоляційні стрічки), ваги, телефони, банківські картки тощо.