За процесуального керівництва Спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері Західного регіону упродовж 24-28 лютого 2022 року розпочато 10 кримінальних проваджень щодо збройної агресії Російської Федерації проти України.

Зокрема 24 та 25 лютого окупанти обстріляли об’єкти військової частини у м. Старокостянтинів Хмельницької області. Наразі проведені огляди місця події на території військової частини та вилучено частини снарядів.
Внесено відомості в ЄРДР та розпочато розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, а також ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій (ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 332-2, ч. 2 ст. 437 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька спеціалізована прокуратура, а досудове розслідування – Управління СБУ у Хмельницькій області.
Прокурори спеціалізованих прокуратур продовжують документувати всі воєнні злочини Російської Федерації, які будуть використані для притягнення до відповідальності та покарання винних осіб у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та ведення агресивної війни.
Закликаємо всіх, кому відомо про вчинення злочинів в ході збройної агресії РФ, інформувати на телефон «гарячої лінії» Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону: (032) 233-31-18, або електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Перемога за Україною!