У березні цього року четверо хмельничан, 16 – ти річна дівчина та чоловіки віком 20, 26 та 40 років, у період військового стану вирішили незаконно підзаробити.

З метою власної наживи підозрювані придбавали особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонений – «PVP» та психотропну речовину «амфетамін», які розфасовували в згортки і стіки та збували їх методом «закладок», а саме ховали пакети з речовинами під різними предметами на місцевості у м. Хмельницькому, а місцезнаходження пересилали в телеграм-канал.
Під час їх затримання у них загалом вилучено понад 80 згортків та стіків із забороненими речовинами.
Хмельничанам повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України) та усім обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.