Дев’ять місяців в обласній філармонії «виколисувався» незвичайний  мистецький проект —   «В очікуванні дива», присвячений найсвітлішій події в родинному житті — народженню дитини.

Адже давно відомо, що музика, особливо класична і народна, благотворно впливає на розвиток  малюка в маминому лоні, яку він відчуває так само, як і   батьківську любов. Звичайно, починаючи з першого концерту, який відбувся у жовтні минулого року, в усіх програмах майбутні мами найбільше  чули колискові, які для особливої, лагідної аудиторії виконували професійні музиканти та співаки. Ініціатор акції «бебі-бум» — генеральний директор філармонії, головний диригент камерного оркестру Олександр Драган.
Усі концерти відбувалися в органному залі, який має особливу акустику, легко передає найніжніші дотики, вібрації   мелодій.  Чисте безмежжя музики Вівальді, Моцарта, Шопена, Лисенка, Скорика, інших зірок композиторського мистецтва, цілющі джерела народної  пісні склали основу 9-місячного програмного «маминого» репертуару. А віншували  народження мистецького малюка програмою  «Колискова» на початку червня, коли літо рум’янить  перші щедрі плоди. У  барвистому «колисковому» концерті взяли участь народна артистка України Марія Ясіновська, заслужені артисти України Наталія Молдован (орган), Микола Довгальов, Фатіма Чергіндзія, лауреати міжнародних конкурсів Ганна Панкова (фортепіано), Олена Леонова, гурт «Товтри» (керівник Олександр Якубов), гітарний  дует Максима та Ірини Заводних, солістка філармонії Олена Івасюк та дует бандуристок.
— Нам приємно було зануритись в атмосферу очікування дива, адже  більшість з нас — мами і татусі, і  наші  колискові на сцені — це наче сторінки із власних сімейних альбомів, — поділилася враженнями  Фатіма Чергіндзія, яка у концерті виконала три колискових —  з різних країн світу, в українських перекладах та німецькою мовою.
На заключному концерті не було улюбленого класичного дуету  Ольги (скрипка) та Тараса (флейта) Маликів, які брали участь в усіх концертах циклу «В очікуванні дива». Талановите молоде подружжя  чи не найактивніше  сприйняло ідею проекту: незабаром вдруге стануть батьками. Тож колискові у їхньому сімейному житті увійшли до постійного  репертуару.