В Кам’янці-Подільському минулої суботи  в рамках програми травневого тижня «Підтримуємо армію. Дбаємо про дітей. Наближаємо перемогу», присвяченого Дню міста та Дню Європи, проведено низку заходів.  А розпочалися вони  на майдані Відродження зі  спільного  міжконфесійного молебню «За Україну, Кам’янець і мир». Кам’янчани та гості міста  просили миру і перемоги для України, захисту для її воїнів, підтримки для тих, хто втратив рідних через  вторгнення російського агресора  в Україну.

Також того ж дня у центрі міста на вулиці Князів Коріатовичів на місці декомунізованої  стели облаштували постамент сучасним містам-героям російсько-української війни. Відкриваючи пам’ятний знак  «Міста-герої України», міський голова Михайло Посітко відзначив, що  це –   данина і шана героїзму тим, хто боронив і боронить Україну, хто безневинно віддав своє життя і хто сьогодні захищає, волонтерить, працює. Це данина всьому українському народові.
В пам’ять про жорстоко вбитих і закатованих рашистами дітей на доріжці до стели «Міста-герої України» було покладено десятки  іграшок.
 «Нині Кам’янець-Подільський – одне з багатьох міст в Україні, яке з початку повномасштабного вторгнення росіян стало другою домівкою для тих, хто змушений був залишити свої міста через ворожі обстріли та руйнування. У Кам’янці знайшли прихисток близько 30 тисяч наших співвітчизників, у тому числі й з міст України, десятьом  з яких   присвоєно звання Героїв. Хоча  їх сьогодні значно більше. Міст, які борються, які демонструють незламність і віру в Україну. Люди з населених пунктів, де бомби, руїни і біль, є тут, серед нас. І сьогодні вони щиро плакали, дивлячись на назву свого рідного міста»,  –  зазначив у телеграм-каналі Михайло Посітко.