З 12 по 14 червня на Рівненщині відбувалися загальнодержавні урочистості з нагоди 364-ї річниці Берестецької битви. Артистів з різних куточків України приймало місто Радивилів, де на майдані Незалежності щоденно виступали місцеві колективи та солісти, а також учасники VIII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу козацької пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена».

Хмельниччину на цьому масштабному дійстві представляли народний ансамбль козацької пісні «Збручани» Волочиського РБК «Гармонія» (керівник — В. Гуменюк), жіночий вокальний ансамбль «Камелія» управління культури виконавчого комітету Нетішинської міської ради (керівник — К. Пельванова-Геворкян), жіночий вокальний ансамбль «Сусіди» (керівник —
Ж. Горячова) та дует «Мальви» Славутського міського палацу культури. Зокрема, волочиський колектив отримав змогу відвідати фестиваль завдяки сприянню благодійного фонду «Ми поруч» народного депутата України С. Лабазюка.
Відкриття фестивалю відбулося на легендарному острові Журавлиха біля села Пляшева, де козаки під проводом Богдана Хмельницького героїчно протистояли королівському ополченню. Битва під Берестечком, що стала однією з найбільших у Європі в XVII столітті, засвідчила нескореність українського духу, його предковічне прагнення до свободи та вільного життя на рідній землі. На території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» нині діє Свято-Георгіївський чоловічий монастир та музей.
Очільники влади та святі отці побажали успіхів присутнім артистам на кургані біля пам’ятника загиблим козакам. Волочиський ансамбль виконав твір-реквієм «Козацька доля» на слова О.Слободянюка та музику В.Гуменюка. Цього ж дня відбулася костюмована хода усіх гостей свята центральними вулицями Радивилова.
У конкурсній програмі волочисці здобули II місце, III місце у ансамблів «Камелія» та «Сусіди» у відповідних номінаціях.
В останній день свята волочиським аматорам, членам громадської організації «Українське реєстрове козацтво» була доручена почесна місія – пронести кількаметровий національний стяг крізь багатотисячний стрій українських патріотів — як пам’ять про героїзм українського козацтва під Берестечком. Після урочистої панахиди у Свято-Георгіївському храмі, здійсненої всечесними отцями на чолі із патріархом УПЦ КП Філаретом за упокій душ загиблих козаків та сучасних борців, які віддали своє життя за незалежність України на Донбасі, присутні рушили, аби покласти квіти до пам’ятника учасникам Берестецької битви.
Останній акорд свята – виступ на сцені біля монастирських стін. Ансамбль «Збручани» представив твори місцевих подільських авторів Ц. Зюлковського, Миколи та Марії Гречківських, М. Федчишина.
Разом з патріотичним настроєм хмельничани привезли додому символічну жменьку священної землі з Берестецького поля.