Відомий молодіжний фольклорний гурт «Ладовиці» (керівник  Ірина Телюх), що діє при громадській організації «Відродження традицій Поділля», з успіхом виступив на 43-му міжнародному  фестивалі «Skamba, skamba kankliai 2015».

Фестиваль  проходив у Вільнюсі (Литва) і зібрав до мистецького кола колективи з  Нідерландів, Фінляндії, США, Грузії, Естонії, Литви, Латвії, Карелії та України, які представляли традиційну  культуру. Учасники  масштабного дійства не лише  показували самобутні програми, а   й майстер-класи народних танців на багатьох сценічних майданчиках   литовської столиці.
Враженнями від міжнародного фестивалю поділилися учасники «Ладовиць».
Ольга Брижань: «Ми раді, що змогли  побачити стільки цікавого і водночас гідно представити самобутню культуру Поділля, переконатися, наскільки Україна цікава світові».
Ірина Волошина: «За час  фестивалю нам вдалося реа-   лізувати два цікавих проекти. Перший —  спільний майстер-клас із традиційних танців, коли ми вчили литовську публіку подільським   танцям, а нам акомпанували музиканти з Нідерландів на своїх музичних інструментах. Другий — спільне виконання з представниками Карелії і Росії української колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю». Це стало актом позитиву, толерантності. Бо ми, в свою чергу, виконали для росіян їхню народну пісню «Порушка».
Катерина Д’яконова: «В цілому, фестиваль дав нам поштовх на подальшу популяризацію самобутнього фольклору Поділля. Ми  вирішили відкрити  у нас школу традиційного танцю. Почнемо цим займатися одразу ж після Петрівського посту, тобто вже влітку».
Лауреат міжнародних конкурсів, зразковий народний  молодіжний гурт «Ладовиці» вже став легендою, об’єктом гордості  для шанувальників самобутнього фольклору нашого краю, зокрема в обрядодійстві. Цей колекетив —    першопрохідці серед подібних. «Ладовиці» понад 20 років вивчають подільський фольклор в експедиціях і  втілюють його у своїх мистецьких програмах, відтепер навчатимуть бажаючих  і старовинних подільських танців, що супроводжували життя наших предків нарівні з народною піснею.