У Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва започаткований фотопроєкт «Краса української хустки». 

Увесь світ милується нашою невід’ємною частиною української культурної спадщини – хусткою. Споконвіку на українських землях хустка була не просто обов’язковим головним убором для жінок, а й особливим сакральним предметом, реліквією, що передавалась із покоління в покоління. Носили раніше й носять її в наш час дівчатка, дівчата, жінки, бабусі. Хустина завжди була символом прихильності, любові, вірності в коханні, прощання. Впродовж багатьох століть наша хустка залишається найдорожчим подарунком, який уособлює для кожної людини рідну Україну, рідний дім, рідну матір, бабусю...

Щомісяця родини, які будуть приходити до Хмельницького обласного науково-методичному центрі культури і мистецтва, можуть зробити фотосесії в хустках та українських вишиванках у спеціально облаштованій фотозоні. Уже за перші дні дії фотопроєкту було чимало учасниць різного віку, які залюблені в українську хустку.
Фотосесії, що розпочалися незадовго до початку року, триватимуть аж до його завершення. Попередній запис за номером телефону: 067-848-18-94.
Відроджуймо, поважаймо, популяризуймо українські традиції, адже це – генетичні скарби нашого народу.