Справжнім світлим промінчиком стало відкриття у музеї виставки ляльок-мотанок, вбраних у княжі строї часів Київської Русі. На ній представлено 70 ляльок, виготовлених більш як сорока майстринями з усієї України та з-за кордону. Виставка має просвітницький характер, тому що за допомогою ляльок розповідає про відомих (та не дуже) нам князів та княгинь, пов’язаних з історичним минулим нашої країни. Окремою частиною виставки є колекція ляльок, присвячена родині князів Острозьких (виготовлені вони були спеціально до виставки в Острозі). Справжнім подарунком стала отримана у переддень відкриття лялька майстрині із Бразилії Ванесси Джерби. Вона виготовила княгиню Ольгу (до речі, зображень цього історичного персонажа чи не найбільше). Як наголосили організатори виставки, «ляльки виготовлені не як історичні копії, а як стилізовані образи, засновані на власних дослідженнях».
Нетішин — це четверте місце, у якому побувала виставка. До того вона демонструвалась у Національному заповіднику «Софія Київська», Рівненському обласному краєзнавчому музеї, Державному історико-культурному заповіднику м. Острога. У музеї виставку презентувала одна з авторок, відома у Нетішині майстриня — ТетянаТетяна Ходак. Її приїхала підтримати сестра – Віра Шевченко, яка очолює Будинок культури у Ганнополі та також захоплюється виготовленням ляльок. Експонуватиметься виставка до кінця лютого.
Організаторка виставки – майстриня Ніна Хаген (Осло, Норвегія), яка є авторкою Міжнародного мистецького проєкту «Ляльки мандрують світом».