Яскрава літературно-мистецька подія відбулася в селищі Лозове, що на Деражнянщині. Учні місцевого ліцею та всі охочі стали учасниками зустрічі з письменниками, які завітали до Лозівської бібліотеки-філії з нагоди святкування Всесвітнього дня поезії.

Гостями лозівчан були літератори з обласного центру: Віталій Міхалевський, голова Хмельницької міської організації НСПУ; поетеса Людмила Рудковська (Василишина) та поет-гуморист Степан Шкапій.

Віталій Цезарійович захоплююче розповів про «цифрові аспекти» процесу віршування, зацікавив несподіваною інформацією та своїми гарними віршами. Людмила Францівна читала поезії про село, родину, теплі й подекуди складні людські стосунки, а Степан Михайлович звеселив присутніх іскрометним гумором.
Незвичайну атмосферу свята створили не лише виступи письменників, а й номери художньої самодіяльності місцевих жителів. З радістю сприйняли глядачі пісню першокласника Миколки Пелехівського про Великого Кобзаря, а також пісенні твори у виконанні вокального ансамблю «Лозівчанка» під керівництвом Миколи Анатолійовича Корзуна.
Відомий народний колектив виконав кілька творів патріотичного спрямування. Родзинкою заходу стало те, що наприкінці зустрічі всі разом із натхненням заспівали пісню, яка стала вже своєрідним славнем нашої України – «Ой у лузі червона калина…»
Слова вдячності прозвучали від завідувачки бібліотеки-
філії Людмили Ревуцької, старости селища Лідії Налозінської, директорки Лозівського ліцею Олени Жук та й від усіх учасників свята поезії.