У Каннах (Франція) відбувся IV міжнародний кінофестиваль «Cannes 7th Art Awards», у якому взяли участь і кам’янець-подільські повнометражні фільми «Україна-22: Щоденники війни» та «UNBRIDLED» — режисер Андрій Заєць, оператори Богдан Закордонець та Іван Трач. 10 квітня в рамках церемонії оголошення переможців, яка проходила в онлайн-форматі, наш український документальний фільм про події перших місяців повномасштабної війни росії проти України «Україна-22: Щоденники війни» від організаторів заходу отримав спеціальний приз Special Prize of the «Silk Road Production» Assotiation».

Каннський кінофестиваль, який є найпрестижнішим у світі і на який щорічно приїздить понад 35 тисяч професійних кінематографістів, організовано міжнародною кіноспілкою «Silk Road Production». До складу журі входять всесвітньо відомі кінорежисери, сценаристи, продюсери, письменники, композитори, оператори, актори. Автор ідеї, журналіст та режисер Андрій Заєць у представленій на конкурс стрічці, сфокусував паралельні історії збірних образів добровольця Збройних сил України та волонтерки, мешканки одного із прифронтових міст, яка не встигла евакуюватися під час бойових дій. Реальні кадри з хроніки знищення українських міст поєднуються із відзнятими сценами з героями трейлеру. Андрій вийшов з цією картиною на різноманітні міжнародні та українські кінофестивалі, аби показати те, що відбувається в Україні з перших днів російського вторгнення та організувати спеціальні благодійні акції для збору коштів на потреби Збройних сил України, на лікування потерпілих цивільних від ворожих куль. Головні ролі виконують професійні актори театру-студії «Splash» (м. Київ) та народного театру «Тандем» (м. Кам’янець-Подільський).
У березні 2023 року в Тернополі в рамках Всеукраїнського форуму громадянського суспільства «Рік незламності відбулося нагородження фіналістів конкурсу «Золотий фліпчарт», де фільм «Ukraine-22 — Diaries of the War» посів перше місце в номінації «Журналістська ініціатива року» за оцінками експертного журі.
До речі, заснований Андрієм Зайцем у місті над Смотричем кінофестиваль «Бруківка», у 2022 році трансформувався у масштабний благодійний захід для збору коштів на потреби Збройних сил України. Починаючи з березня минулого року, лише на показах українського і міжнародного фестивального кіно (короткий метр, документальне кіно та повний метр) було проведено 33 заходи і акумульовано 311000 гривень.