Вже 13 і 14 травня Хмельницька школа мистецтв (вул. Героїв Маріуполя, 3А) чекає на хмельничан і гостей нашого міста на Всеукраїнському театральному фестивалі дитячих та молодіжних колективів «Мельпомена FEST». Впродовж двох днів, окрім місцевих акторів, свою майстерність демонструватимуть представники театральних колективів з різних міст і селищ України: Рівного, Конотопа (Сумської області), Житомира, Луцька, Калинівки (Вінницької області), Пісочина (Харківської області), Нетішина (Хмельницької області).

Хмельницька школа мистецтв представляє Зразковий театр-студію «Чарівна скринька» Хмельницької школи мистецтв (керівник – Анатолій Тітов).
У 1999 році на базі театральних класів Хмельницької школи мистецтв було створено театр – студію «Чарівна скринька». Засновниками стали викладачі театрального відділення Вікторія Єзжалова та Микола Лукевич. Хоч «Чарівна скринька» – театр дитячий, та все в ньому по-дорослому. Вихованці вивчають акторську майстерність, сценічне мовлення та рух, основи хореографії та вокалу, ставлять вистави, які спонукають думати, аналізувати та формувати власну позицію. В репертуарі театру – студії – п’єси М. Лукевича «Чарівна скринька», «Чар - зілля», «Як козаки чорта обдурили», «Пригоди в країні Мульти - Пульти». З 2014 року театр – студію «Чарівна скринька» очолює викладач школи Анатолій Тітов. Мистецькими здобутками колективу є перемога на фестивалях «Подільська сцена» та «Золота масочка».
На фестивалі 13 травня о 18.50 буде представлена вистава за п’єсою Ольги Зоренко «Кам’яний птах» (на фото). Прем’єра цієї вистави відбудеться раніше – 11 травня о 17.00 у Хмельницькій школі мистецтв.
Це нова робота вихованців зразкового театру-студії «Чарівна скринька». Режисер вистави – Анатолій Тітов. «Кам’яний птах» - це повчальна історія про людей, які шукали в Чаклуна щастя, але потім зрозуміли, що щастя не в камені, а в гарячому серці людському, що кожен - сам творець свого Щастя, і ніякий Чаклун з Кам’яним Птахом не можуть його подарувати.