Гран-прі Міжнародного творчого марафону на підтримку України в Іспанії здобула учениця Летичівського ліцею №1, п’ятикласниця Мирослава Ковальчук. Вона стала номінантом VII Національної премії «Діти – гордість України–2022».

Ще з початку війни в Україні дівчинка, за прикладом своїх батьків-медиків Тетяни та Віталія Ковальчуків, активно займається волонтерством, була нагороджена Почесною грамотою Хмельницької ОДА з нагоди Дня волонтера.
Мирослава неодноразово захищала честь ліцею та громади на престижних конкурсах обласного та всеукраїнського рівнів, виступала й за кордоном. Цього ж разу дівчинці випала почесна місія представляти Хмельниччину та Летичівську громаду на Міжнародному благодійному творчому марафоні «Збережи мрію» в іспанському місті Ла-Корунья.
Цей спільний українсько-іспанський проєкт був організований на підтримку біженців з України та воїнів ЗСУ. Активну участь у цьому різножанровому заході взяли діти-переселенці з різних куточків України. Найбільша кількість учасників марафону – це жителі Херсонщини, які оселилися в різних країнах Європи.
Мирослава не лише виконувала пісні, а й була ведучою Міжнародного благодійного марафону. Завдяки своєму таланту, високій виконавській майстерності, вона підкорила симпатію глядачів і виборола найвищу нагороду – гран-прі.
Летичівська громада пишається посланцем доброї волі, яскравою зірочкою, завдяки якій про Летичів і наш рідний Подільський край дізналися в далекій сонячній Іспанії. У дні марафону в Іспанії Мирослава зустріла свій день народження. І найкращим подарунком для дівчинки стала перемога на міжнародному конкурсі.
Коментуючи підсумки Міжнародного благодійного марафону, організатори зазначили, що діти – це маленькі гвинтики незламної української нації. Вони об’єдналися у культурний фронт, аби довести всьому світу, що українці – сильні духом та нескорені. Діти, чиє дитинство сплюндрували звуки сирен, вибухи, чітко знають, що перемога нації, незалежність країни – в руках кожного з нас.