В імпровізованій мистецькій залі Хмельницької міської ради відбулося відкриття виставки художніх робіт маріупольчанки Олени Мурашкіної.

До повномасштабного вторгнення путінської армії Олена працювала в Маріупольському драматичному театрі художником-оформлювачем театралізованих постановок. А також вона писала картини на замовлення, робила настінні розписи, розписувала одяг, проводила арт-терапію і творчі заняття з дітьми. Проте 24 лютого 2022 року все змінилося… І майже два місяці поспіль Олена не могла малювати, але після подій з Драмтеатром знову взялася за творчість, яка була кардинально іншою… Реальність, яку зображала автор на своїх полотнах, була правдивою і дуже жорстокою. Так розпочалася робота над серією картин «Життя крізь війну» про місто-герой Маріуполь.
«На картинах зображені відомі усім жителям Маріуполя місця. Цю виставку я присвятила моїй бабусі, яка, на жаль, загинула від куль ворога, тому картина з трьома янголами є для мене дуже важливою, бо бабуся допомагає, захищає мене і дає сили рухатись далі», — розповіла Олена Мурашкіна.
Також своїми спогадами та невимовним болем про рідний Маріуполь, який окупанти перетворили на руїну, зі всіма присутніми поділилася керуюча справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій:
«Найважчим для мене є те, що я не можу прийти на цвинтар  до могил своїх рідних, свого роду. Це своє- рідна терапія і для мене, тому що це внутрішній біль, який потрібно осягнути, щоб побачити майбутнє. Ми маємо боротися за Україну. Вірю, що наше місто в майбутньому буде мати всю красу життя. Дякую, Олено, за Вашу працю і талант. Показуйте свій талант якомога більшій кількості людей».
Мисткиня вважає, що місто Хмельницький має багато спільного з Маріуполем. І вона щиро полюбила його й почувається тут комфортно. А ще Олена мріє своїми творами показати світові, яке лихо приносить війна і які незламні ми — українці.
Також на презентації виставки особливу атмосферу всім присутнім подарували музичні твори у виконанні ансамблю струнних інструментів «Імпреза» Хмельницької школи мистецтв.