У Хмельницькому обласному літературному музеї відбулося вшанування пам’яті Миколи Федунця і вручення обласної літературної премії його імені поетесі, членкині Національної спілки письменників України Ользі Ткач. За результати конкурсу на кращу поетичну збірку перемогла її книга «У творця не бува дрібниць».

Відкрив захід директор закладу Василь Горбатюк. Він поділився спогадами про Миколу Федунця, з яким пліч-о-пліч торував творчу стезю. Адже Микола Федорович більше двадцяти років очолював обласну письменницьку організацію, чимало зусиль прикладав для розвитку молодих талантів, зокрема, підтримував і високо цінував обдаровану тоді ще початківицю Олю Ткач. У знак згадки про митця слова була запалена свічка пам’яті. Хвилиною мовчання присутні вшанували Миколу Федунця, а також воїнів-захисників, які віддали життя за можливість у такий непростий час пропагувати українське слово, наснажувати молодь патріотичним духом і силою волі.
Вручили диплом лавреата премії голова Хмельницької обласної організації НСПУ Петро Маліш та заступник керівника виконавчого апарату Хмельницької обласної ради Тетяна Зеленко.
– Поезія Олі Ткач – висока. Письмо сконденсоване, наближене до афоризмів. Її рядки – образні та метафоричні, – зазначив Петро Маліш. – Тому цілком заслуженою є ця перемога.
Своїми враженнями від збірки «У творця не бува дрібниць» поділилася старша наукова співробітниця обласного літературного музею Альона Радецька, яка зачитала уривки із своєї рецензії «Земне й небесне – до дрібниць», зауваживши, що Ольга Ткач напрочуд тонко відчуває цю межу, котра з’єднує два паралельних світи, які не просто так взаємопов’язані. «Творець слів славить Творця Неба і Землі, а Той наділяє першого натхненням і особливим даром – передавати рядками красу життя. Творець слів знаходиться під пильним поглядом Творця, бо Він дозволяє йому ГОВОРИТИ. Щоби почули. Це підтверджують слова авторки:

Світ у рядках-стежинах
Визрів і ось – ожив!
Той, хто ліпив із глини,
Мову мені вділив.
                (Із вірша «Вкотре остання з літер…»)

Ольгу Ткач привітала і подякувала за її творчі поради молода поетеса Дарина Янчук.
На заході були присутні працівники місцевих бібліотек, в тому числі, й Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва, колектив якої рекомендував книгу Ольги Ткач «У творця не бува дрібниць» на премію імені Миколи Федунця.
Прекрасним душевним співом прикрасили захід подружжя Віри та Юрія Найд, викладачі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.