24 червня у селищі Млинів на Рівненщині, відбувся щорічний фестиваль "Молодий борщ". Особливістю цього дійства було, що традиційну українську страву на фестивалі в Млинові готували за 13 рецептами, які приготували команди з Маріуполя, Харкова, Херсонської, Луганської, Запорізької, Житомирської, Хмельницької, Тернопільської, Рівненської областей.

Народні гастрономічні звичаї та традиції, змагання та різноманітні борщі, виступи талановитих краян, вироби народних умільців – все це поєднав у собі захід, на який також завітали представники з Шепетівки. Честь міста поїхали представляти власники піцерії «Дрова» Поліщуки Юрій та Олена разом з командою.

Крім основних інгредієнтів кухарі вносили регіональну родзинку, яка притаманна саме їхній місцевості. Кожна команда мала локацію та оформляла її на власний лад, що додавало колоритності. Та й сам борщі подавали з різними наїдками, що підсилюють смакові якості страви.
До прикладу, команда з Маріуполя додавала кільку, кухарі з Шепетівки готували борщ з білими грибами, а страва у приготуванні журналіста, ведучого телепрограми «Знак якості» та «Твій День», Костянтина Грубича особлива тим, що готувалася на курячому бульйоні.
Борщ на фестивалі у Млинові готує і Наталія Кононенко із міста Дніпрорудне Запорізької області.
«Розташоване на березі Каховського водосховища, знаємо всі, яка там ситуація наразі. Тут маємо унікальну можливість презентувати пісний борщ з рибою, яка сушиться в печі. Такий борщ готували наші пращури, коли жили на території Великого лугу, затоплений у 1955 році. Славнозвісні плавні, де діти могли корзинами ловити рибу, її сушили в печі на соломі, вона довго зберігалася, а коли наставав піст, то з неї готували борщ. Унікальний рецепт, який зберігся до сьогодні. Але зараз надзвичайно складно знайти сушену в печі рибу. Але ми її знайшли на Рівненщині, аж в Нобелі», — зазначила Наталія Кононенко.
Команда з Херсонщини готує борщ із перцем. Тому, кажуть її учасники, страва не червона, а жовтогаряча на колір із духмяним ароматом.
Для того, щоб підтвердити офіційні результати Молодого борщу, на захід запросили представників Національного реєстру рекордів України. Його очільниця Лана Вєтрова зазначила, що нарахували 1 208 літрів і це рекорд в номінації «Найбільший об’єм молодого борщу, приготовлений за різними рецептами на одній локації».
Згодом гості заходу та журі почали смакувати борщем та обирати найсмачніший. Коли казанки стали пусті, а всі гості ситі – підбили підсумки.
Костянтин Грубич оголосив переможця та підсумки збору коштів: «Перемогла команда, яка була надзвичайно позитивна, співала багато пісень і свій гімн, де є такі слова : «Кожен, хто залишився в Житомирі, якщо не в 95 бригаді, в якій воюють на фронті, то вони волонтери». Отже перемогла команда волонтерського штабу міста Житомир. На житомирський борщ зібрано 15 146 гривень».
На фестивалі «Молодий борщ» завдяки донатам вдалося зібрати понад 73 тисячі гривень на створення навчального інклюзивного центру.