27 червня в приміщенні Подільського культурно-просвітительського центру ім. М.К. Реріха відбулася презентація книги «Феномен Григорія Сковороди і сковородиністика на позвах часу» професора кафедри педагогіки та психології Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна» Віталія Шевченка та ректора Хмельницького інституту соціальних технологій університету «Україна», заслуженого працівника освіти України, голови Подільського товариства ім. Г.С. Сковороди Михайла Чайковського.

Книга вийшла наприкінці минулого року до 300-річчя Григорія Сковороди за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.
Це перша книга, в якій охоплено 200 річний досвід сковородинистики - від початкового до революційного, від радянського до новітнього. В цій праці використано більше п`яти сотень джерел, а також є велика кількість бібліографій (більше тисячі найменувань). Тому книга буде прекрасним матеріалом для дослідників, для тих, хто цікавиться життєвим шляхом, творчістю та філософією Григорія Сковороди.
Монографія «Феномен Григорія Сковороди і сковородиністика на позвах часу» перемогла у конкурсі Міністерства культури та інформаційної політики України за напрямком «Книга для зміцнення національної єдності». Нині надруковано 1000 примірників видання. Надалі книгу будуть бескоштовно розповсюджувати по всій країні.
Михайло Чайковський подарував примірники книг в бібліотеку «Світова Культура» Подільського культурно-просвітительського центру ім. М.К. Реріха.