21 вересня Шепетівщину вперше з архіпастирським візитом відвідав Його Блаженство, Блаженнійший Онуфрій — Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви. Митрополит провів святкову службу у Городищенському Свято-Різдва Богородицькому чоловічому монастирі з нагоди престольного свята.

У святковій літургії взяли участь 11 архієреїв, 12 владик і співслуживих предстоятелів, більше ста священиків і чотири з половиною тисячі прихожан з усієї України. До організації свята долучилися небайдужі віряни, члени церковної громади, меценати та представники територіальних громад, у тому числі Благодійний фонд «Зміцнення громад».
Вперше більше ста священнослужителів з усієї України одночасно зібралися на території монастиря, аби урочисто прославляти Пресвяту Богородицю та звертати до Неї свої хвалебні молитви. Люди долали сотні й тисячі кілометрів, щоб відчути благодатну атмосферу і просити благословення у Митрополита всієї України. Блаженнійший     Онуфрій очолив святкову Божественну літургію з сонмом архієреїв, здійснив хресну ходу та з вітальним словом звернувся до прихожан храму:
— У цьому монастирі я вперше, але до мене доходять вістки із різних кутків нашої церкви про те, що на Шепетівщині діє «малий Почаїв». Нехай Господь благословить вас та ваші сім’ї, нехай молитвами благословенної Владичиці нашої Богородиці Пресвятої Діви Марії Господь пошле мир і спокій у наші серця, а мир — у державу. У цьому світі кожен із нас, як свічка, світить і показує дорогу до вічності. Тож хай цей шлях буде легким і справедливим до кожного.
Як змінилася територія монастиря за п’ять років! Це зараз вона ошатна, а будівлі — відремонтовані. Але раніше все тут було у занедбаному стані: дахи протікали, а десь їх взагалі не було. Від цього псувалися мури. І хоча важко уявити, щоб вода та сирість могла зруйнувати стіни завтовшки 1,4 метра, проте за десятки років це таки сталося. У 2009 році за відновлення святині взявся колектив корпорації «Сварог Вест Груп» на чолі з Андрієм Гордійчуком, долучився Благодійний фонд «Зміцнення громад» та небайдужі прихожани. Наразі спільними силами вдалося перекрити всі будівлі, замінити дахи та оновити фасад. У планах — реставрувати інтер’єр храму, відновити його внутрішні розписи, адже він — головна святиня монастиря.
— Цьому монастирю вже 477 років. Із Божою допомогою, завдяки підтримці добрих людей та за сприяння корпорації «Сварог Вест Груп», благодійників із Благодійного фонду «Зміцнення громад» ми зараз бачимо монастир таким, яким він став. Половину фасаду відреставрували і приблизно таку ж частину храму відремонтували всередині. Нам допомагають пожертви прихожан та усіх, хто може, — з миру по нитці, як то кажуть. Так стараємось підтримувати цей «осередок духовності», адже монастир був і залишається духовним джерелом благодаті на Подільській землі. Ми хочемо й будемо надалі відроджувати не лише ці стіни, а й духовне життя українців, — коментує владика Варлаам, настоятель Городищенського Свято-Різдва Богородицького чоловічого монастиря.
За вагомий внесок у розвиток духовності з рук Митрополита всієї України Андрій Гордійчук, голова правління корпорації «Сварог Вест Груп», отримав почесний орден Іоанна Богослова.
Свято пройшло по-особливому: навіть невеликий дощ не зіпсував урочистого настрою людей. Цього дня прихожани церкви долучилися до спільної молитви із Митрополитом Київським та всієї країни, пройнялися особливою атмосферою та отримали благословення від Блаженнійшого.