У Летичівській громаді триває процес переходу релігійних громад і передача храмів УПЦ московського патріархату до помісної Православної церкви України. Нещодавно на зборах релігійної громади с. Гречинці одностайно прийняли рішення про передачу місцевого храму до помісної Православної церкви України.

Історія храму в с. Гречинці сягає ХVIII століття. В період колективізації та церковних гонінь, у 1935 році, згідно з рішенням тодішньої місцевої влади, храм було зруйновано, а церковне майно, сільський архів та духовну бібліотеку знищено, розповідають місцеві жителі.
На початку 90-х років віряни села вирішили збудувати в селі нову церкву. Будівництво Свято-Василівського храму закінчили восени 1995 року, тоді ж він і був освячений. У період повномасштабної війни, виявляючи національну самосвідомість, патріотичні прагнення і щоб молитися рідною українською мовою, жителі Гречинець зробили рішучий крок. Прийняти таке важливе рішення, яке засвідчить нашу підтримку Збройним силам України, які борються з московською нечистю, закликають усіх парафіян, які ще не наважилися позбутися рабської залежності від московського патріархату. Чим швидше це станеться, тим згуртованішою буде Хмельниччина, тим промовистішою буде наша позиція щодо всього того, що має зв’язок з ворожою московією.
Із 2014 року до Православної церкви України на Хмельниччині перейшли 250 парафій і лише 20 священників упц. І це той факт, який засвідчує хто є хто.