«Спадщина.UA» шукає нового власника для перлини сецесійної подільської архітектури – палацу адвоката Самуїла Гершгоріна у Деражні, що має всі шанси стати однією із найвідвідуваніших локацій інфраструктури гостинності регіону та новою туристичною меккою Поділля.

Із врахуванням особливостей локації, планування та технічного стану об’єкту, він може не лише стати для нового господаря втіленням мрії про власний палац, але і привабливою фінансовою інвестицією.

Він побудований 1910 року та має загальну площу 712,9 кв. метри, перебуває у задовільному стані та є нововиявленою пам’яткою архітектури місцевого значення. Його вартість - 140 тис. доларів.

Довідка. Палац адвоката Самуїла Гершгоріна розташований на центральній вулиці Деражні. Одноповерхова житлова будівля у стилі модерн. Пізніше тут розміщувалася гімназія, яку 1921 року перепрофілювали на трудову школу, а згодом на будинок піонерів. Через помилку в документах будівля отримала статус пам’ятки архітектури місцевого значення як "Особняк приватного адвоката Периторіна".