...Дай, Боже, нам віру, братськую згоду
На довгі роки усьому народу!
Саме такими словами з вірша звернулася до всіх присутніх знана на Хмельниччині поетеса Ольга Ковпак на урочистому засіданні, приуроченому 30-річчю літературно-мистецького клубу «Палітра», що відбулося в Деражнянському міському будинку культури.

Перед засіданням усі охочі мали можливість долучитися до благодійного ярмарку на підтримку Збройних сил України, який розмістився на першому поверсі Будинку культури. До уваги гостей були останні книги Ольги Петрівни «Поміж небом і землею», «Украдений світанок» та інші. Доволі оригінальним і цікавим був вступ до заходу — дитяча лялькова вистава, на якій гостям розповіли про клуб «Палітра» та його керівника Ольгу Ковпак.
Розпочалося засідання із хвилини мовчання, якою вшанували всіх загиблих Захисників України...
Привітати ювілярів прийшли Деражнянський міський голова Андрій Ковпак, начальник відділу культури, національностей і релігії Микола Черкаський, директор Деражнянської міської центральної бібліотеки Тетяна Сайпель, а також учасники «Палітри», колеги та друзі.
Андрій Миколайович подякував керівникам та учасникам клубу «Палітра», за громадську активність, за щирість і талант. «Ви даруєте хвилини спілкування зі світом мистецтва, розвиваєте кращі народні традиції, — наголосив він. — Слова вдячності вам — за наше підростаюче покоління, яке заохочуєте до сцени, до поетичного слова. Тож бажаю вам прихильності долі, здійснення життєвих планів, мирних та сонячних днів, радості, нових цікавих ідей та професійних успіхів!».
Очільник громади вручив почесну грамоту Ользі Ковпак від першого заступника начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Тюріна, а також квіти та подарунковий сувенір.
Микола Черкаський у вітальних словах наголосив, що учасники клубу «Палітра» своєю щоденною працею прославляють і збагачують культуру Деражнянщини. Тож, крім побажань, Микола Васильович вручив винуватцям свята і подарунок. А Тетяна Сайпель підкреслила, що учасники клубу направду наділені особливим талантом творити й побажала всім під мирним небом зустрічати мирні ранки та щоб слово «Перемога», якої ми так чекаємо, зазвучало в творах учасників «Палітри».
Ольга Петрівна, подякувавши всім за вітання, нагадала, що картину нашого життя ми всі разом і кожен окремо творимо щодня, наповнюємо його, проходимо випробування. І невід’ємною його складовою є культура, мистецтво і музика.
«У цей складний час кожен боронить рідну Україну на своєму фронті — бійці на передовій, а ми — поети — словом. Бо слово — це зброя, — наголосила Ольга Петрівна. — І хоч мистецтво і культура змінюють формати відповідно до часів, але всі працюємо в єдності й для збереження коду нації».
Відрадно, що на заході був присутній учасник клубу Петро Іванович Філатенко, якому виповнилося 80 років. Тож принагідно ювіляра — поета, гумориста, художника та композитора — оплесками привітали із такою знаковою датою. Він щиро ділився спогадами про свій творчий шлях, знайомство з Ольгою Петрівною і про те, як писав музику до її віршів.
На знак подяки за співпрацю та підтримку вона подарувала книгу про 30-річну діяльність «Палітри» Андрію Ковпаку та Петру Філатенку.
...Звучала поезія, теплі слова та побажання ще довгих років діяльності «Палітри» з її натхненницею і душею клубу Ольгою Ковпак...
А на завершення зустрічі, присутніх пригостили запашним короваєм.