Новий  масштабний конкурсний проект «Талант-фест-2015» протягом півроку  збирав   на сцені обласного науково-методичного центру культури і мистецтва (ОНМЦКМ) активних, динамічних людей з різних регіонів, різного віку, які виявили бажання продемонструвати свої  здібності у різних  жанрах, темах та стилях і заявити про яскраву самобутність. «Жодних обмежень у творчості!» — такий девіз нового фестивалю.

Автор ідеї і координатор проекту Оксана Ільїнська, завідуюча відділом маркетингу та інновацій ОНМЦКМ, розповіла:
— Основне завдання конкурсу —  виявлення та об’єднання  талановитих особистостей нашого Подільського краю, розширення  культурних, мистецьких, суспільних зв’язків, обмін художнім та сценічним досвідом, самоствердження учасників, розкриття їхніх талантів перед широким загалом.
Протягом півроку понад півтори тисячі учасників сольно та у складі художніх колективів, виборювали місце у фіналі проекту «Талант-фест-2015», звання найталановитішого  і грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень.
І ось — фінал. Гран-прі та головний приз отримали учасники зразкового танцювального колективу  «Апельсин» з  Кам’янця-Подільського. Володарями першої  премії  стало чоловіче вокальне тріо «3D» з Волочиська, другу премію отримав піаніст з Хмельницького  Павло Матущак, а третю — скрипаль з Кам’янця-Подільського Олег Фокшек.
Крім того, спеціальних призів журі удостоєні танцюристи  Ярослав  Вишинський  та Андрій Виногородський з Волочиська (солісти зразкового  колективу сучасної хореографії «Сузір’я»), гімнастки Дарина Кузьмич, Марія Зозулюк, Анастасія Ярощук (циркова студія «Фантазія», м. Полонне) та вокалістка з Хмельницького Каріна Рейман.
Фінансову  підтримку проекту здійснив благодійний фонд   Сергія Лабазюка «Ми — поруч!», інформаційні партнери — телеканали «ТВ 7+» та «Ексклюзив».
Підбиваючи підсумки цієї величезної роботи, аналізуючи виступи учасників, організатори запевнили, що такий конкурс проводитиметься й надалі, адже він став барвистим святом талантів і відкрив дорогу до професійного мистецтва чи шоу-бізнесу багатьом його учасникам.
До речі, зі своїми переможцями  фестиваль не прощається: розповіді про фіналістів, їхні історії, враження стануть сюжетами телевізійних версій, які незабаром вийдуть на обласний екран.
А «Талант-фест» вже шукає  і запрошує до участі в наступному конкурсі  самобутніх і яскравих  особистостей.