Минулого року в Хмельницькій обласній філармонії відбулася вистава «У пошуках маленького Принца», у якій дебютував юний артист – десятирічний Максим Килимник.

Кандидата на головну роль у музично-хореографічній виставі, поряд із професійними артистами балету «Козаки Поділля», вибирали досить прискіпливо, адже прем’єра «У пошуках маленького Принца» мала стати за задумом режисерів, постановників, справжньою мистецькою перлиною. Зупинилися на кандидатурі учня Хмельницької загальноосвітньої школи №24 Максима Килимника. Хлопчик серйозно займається хореографією, вокалом, грою на музичних інструментах. Попри юний вік, уже здобув дипломи лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів мистецтв. Лише минулий 2023 рік приніс талановитому учневі перемоги у всеукраїнських фестивалях-конкурсах, що відбувалися в Києві, Сокалі, Одесі, Дніпрі, Шостці. Вже цього року Максим двічі отримав Гран-прі – на Всеукраїнському вокальному конкурсі «Світ дитинства – 2024» і на Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Нове покоління – 2024».
Заняття у класах гри на сопілці та сольного співу Хмельницької школи мистецтв «Заріччя», заняття хореографією у студії Академічного ансамблю пісні та танцю «Козаки Поділля» не виснажують, а навпаки – надихають хлопчика, стимулюють вдосконалюватися, досягати нових вершин у творчості. За його словами, тривалі репетиції, участь у концертах, гастрольні поїздки, щоразу переконують у тому, що світ культури має особливий вплив на кожного з нас.
До втілення ролі маленького Принца, за мотивами відомого твору Антуана де Сент-Екзюпері, Максим готувався упродовж двох місяців. Виконуючи її поряд із професійними артистами балету, зі своїм творчим завданням впорався успішно. А згодом, під час мистецького проєкту «Дитяча філармонія», він вразив вокалом, знову-таки, виконуючи роль Принца. «Мій герой мені дуже подобається, він загадковий, щедрий і долає всі труднощі», – каже виконавець.
Нині юний артист готується до гастрольної поїздки із музично-хореографічною виставою режисера Юлії Алексєєвої «У пошуках маленького Принца», що відбуватиметься за підтримки Українського культурного фонду.
Талановиті й обдаровані діти – гордість Хмельниччини. І, за словами директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Майї Онищук, центр робить усе можливе, щоб об’єднати юні таланти, популяризувати їхню творчість, а також допомагати Збройним силам України під час благодійних культурно-мистецьких заходів.