Вже не один рік при Свято-Воскресенському храмі у Віньківцях діє духовно-просвітницький центр «Держава». Чимало зусиль доклав до його створення настоятель храму отець Михаїл. І тепер кожен погодиться, що турботи, клопоти, пов’язані з реалізацією його задуму,  були недаремними. Адже для багатьох місцевих дітлахів духовно-просвітницький центр став осередком спілкування з однолітками, пізнання нового і корисного. Тут вихованцям  допомагають проявити і розвинути свої таланти. Наставники, учителі прищеплюють їм найкращі людські якості, розкривають перед ними істинні цінності. Недаремно щоразу діти приємно дивують  і своїх батьків, і віньківчан.

До прикладу, у період Різдвяних свят вихованці підліткової групи «Світоч» відвідали школи у Слобідці-Охрімовецькій, Дашківцях, Осламові, два дитсадки у Віньковцях та місцевий НВК, запропонувавши їхній увазі не лише колядки, а й нову лялькову виставу «Спасіння з небес», що викликала неабияку цікавість, адже розповідала про долю Ісуса Христа.
А презентація вистави відбулася дещо раніше — у храмі, після Богослужіння. Позитивні емоції переповнювали усіх прихожан. Адже на такий подарунок не сподівалися. Приємно вразило усіх і саме дійство, сценарій якого написала  педагог-організатор Євгенія Матус. Як справжні лялькарі, відпрацювали свої ролі п’ятеро хлопців і восьмеро дівчат. А пісенний супровід  забезпечили учениці дитячого хору, яким керує Виринея Федорчук. Напрочуд милозвучно, гармонійно звучали їхні голоси,  розчуливши багатьох присутніх, у тому числі й отця Михаїла.
Слова захоплення адресували і Людмилі Буймістр, котра працювала над костюмами, виглядом ляльок, які дуже нагадували живих істот. А ще – Миколі Матусу, який створив прекрасні декорації. Лялькова вистава і справді стала дійством, що торкнулося сердець глядачів та духовно збагатило їх. Під час репетицій, виступів, поїздок дітьми опікувалася матушка Любов, яка кожного з них і справді наділяла материнською любов’ю.
В усіх начальних закладах, де довелося виступати артистам центру «Держава», їх зустрічали тепло і радісно. Особливі почуття демонстрували наймолодші глядачі – з дитсадків. Вони отримали від них солодощі і змогли потримати в руках лялькових героїв. Важко передати їхнє піднесення.
Подібні емоції пережили й самі актори, коли отець Михаїл повідомив їм про свій подарунок – поїздку на екскурсію до Києва.
– Діти заслужили на таке заохочення. Адже старалися, розвивали свої творчі здібності, проявляли стриманість, терпіння, взаємоповагу. Були веселими і привітними, – каже отець Михаїл. – Тепер будемо чекати, якими новими виставами здивують нас вихованці духовно-просвітницького центру.